Телефон приймання квартир Київ, перевірка будинків від АЛС ІнжинірингКиїв

(067) 157 25 28

Телефон приймання квартир Дніпро, перевірка будинків від АЛС ІнжинірингДніпро

(067) 328 33 20

Телефон приймання квартир Львів, перевірка будинків від АЛС ІнжинірингЛьвів

(099) 436 35 56

Карта будівельних інспекцій: приймання квартир, перевірка будинків від АЛС Інжиніринг

ТАК БУДУВАТИ НЕ МОЖНА! АБО ІНСПЕКЦІЯ БУДІВНИЦТВА ЗАМІСЬКОГО БУДИНКУ.

Огляд наших будівельних інспекторів - інспекція будівництва заміського будинку.

Кожна людина повинна займатися своєю справою, так подумав наш клієнт, замовляючи третю незалежну сторону в якості будівельного інспектора для контролю будівництва своєї будівлі.

 

Було у клієнта і друге питання - чи відповідає кошторис проекту?

При зустрічі з клієнтом відчувалося що в нього були деякі сумніви відносно дій будівельної компанії, але для того щоб обґрунтовано сформувати питання він не мав достатньо досвіду. В кінцевому випадку ці сумніви привели його до нас і забігаючи трохи наперед скажемо, що не дарма.

В якості вихідних даних клієнт надав проектну документацію і будівельний кошторис для аналізу. Проаналізувавши надану документацію і склавши план інспекції наша група виїхала на об'єкт. Об'єктом було незавершене будівництво одноповерхового будинку орієнтовно 50% готовності. Конструктивна схема - комбінована, несучі стіни з неповним залізобетонним каркасом.

 

Перший етап перевірки.

На першому етапі проведено порівняння фактично виконаних робіт та проектної документації. Перше на що звернули увагу - це те що матеріал стін відрізняється від наданих проектом даних, фактично це був керамоблок замість запропонованого проектом гіпсобетонного блоку. Загальні геометричні розміри будівлі не збігалися з проектними даними. Змінені архітектурно планувальні рішення проекту, а саме відсутність одного з віконних перерізів. Порушені вимоги проекту що до заходів гідроізоляції стін фунламентів. Відсутні арматурні випуски під залізобетонні колони каркасу у двох з п’яти фундаментів. У решти фундаментів під колони каркасу, арматурні випуски мають не нормативну довжину та не проектний діаметр.

 

Мал. 2. Ненормативна довжина арматурних випусків під колони каркасу будівлі.

 

 

Мал.3 Різні за діаметром випуски 2 з низ не проектні 12 мм замість 16мм.

 

 

 

Другий етап перевірки.

Другим етапом проведені роботи з контролю якості робіт це роботи з влаштування кладки стін виконано з незадовільною якістю, тобто порушення нормативних вимог, а також рекомендації виробника керамоблоків в частині перев’язки кладки, з'єднання зовнішніх і внутрішніх несучих стін, заповнення швів. В окремих випадках ділянки кладки з відхиленням від нормативних вимог по горизонтальному рівні швів. Поодинокі порушення технології укладання керамоблока в частині заповнення вертикальних швів в блоках де відсутній пазо-гребневий замок (шви не заповнені розчином), в кладці використовується керамоблоки різних виробників.

 

 

Мал. 4 Перев’язка зовнішньої та внутрішньої стін відсутня.

 

 

Мал. 5.Порушені вимоги що до перев’язки.

 

Мал. 6 Відсутність розчину між блоками де відсутній пазо-гребеневий замок.

 

Мал. 7 Поверхнева бітумна гідроізоляція це добре, але від неї немає толку якщо стики між фундаментними блоками не мають розчину.

 

Мал.8 Порушено теплоізоляційний шар фундаменту, змонтовано порушений утеплювач.

 

Мал. 9 Відсутність гідроізоляції фундаменту.

 

Третій етап перевірки.

Третім етапом проведена перевірка якості використаного в будівництві матеріалу за допомогою приладів неруйнівного контролю.

 

 

Заключний етап це аналіз відповідності кошторисної документації проекту та фактично виконаним роботам.

 

Результат аналізу вказує на те що не всі технологічні етапи робіт передбачені кошторисом. В кошторисі відображені роботи що відсутні у проектній документації без належного обґрунтування. Ціни окремих позицій не відповідають ринковим. Кількість стінових блоків вказана в кошторисі вища за необхідну кількість на 19 м3

 

Висновки проведеної інспекції невтішні, але ж все що не робиться, робиться на краще. Вчасно проведений аудит дав змогу замовнику прийняти важливі стратегічні рішення та уникнути більших втрат.

 

Більшості з вищевказаних проблем можна було б уникнути і рецепт доволі простий.

 

Даний короткий звіт відноситься до групи ризиків, пов'язаних з відсутністю служби технічного нагляду або з її непрофесійними діями при реалізації проекту.

 

Професійний технічний нагляд, здійснюваний під час будівництва або ремонту, дозволяє контролювати дотримання графіка робіт, їх вартість, а також якість і обсяг. Якщо нагляд за будівництвом з боку замовника відсутній, підрядник починає відчувати свою безкарність. Як наслідок - завищення бюджету будівництва, застосування неякісного будівельного матеріалу, порушення ДБН і технічних регламентів, зрив термінів закінчення робіт.

 

Кращий спосіб уникнути перевитрат з боку підрядника - це здійснювати належний фінансовий контроль діяльності на Вашому будівництві. Вам необхідно перевіряти кошторисну документацію на предмет правильності вказаних в ній робіт та їх обсягів, а також дивитися, чи відповідають виконані обсяги роботам що передаються до оплати. Безумовно, необхідно контролювати дотримання вимог діючої нормативної документації з питань якості і термінів будівельно-монтажних робіт. І найголовніше – на начальному етапі ви повинні ретельно оцінити кожний пункт договору підряду, щоб виключити появу в ньому можливості в майбутньому завищити бюджет будівництва.

 

Якщо для Вас все це важко, то досягти бажаного результату без втрати часу і сил можна за рахунок залучення сторонньої служби технічного нагляду на час будівництва або зовнішніх консультантів для забезпечення фінансового контролю в будівництві. Досвідчені експерти допоможуть мінімізувати всі можливі ризики і заощадити час і гроші.

 

МИ ДОПОМОЖЕМО ВАМ ЗДІЙСНИТИ ТЕХНІЧНИЙ НАГЛЯД ПРИ БУДІВНИЦТВІ ВАШОГО БУДИНКУ! ТЕЛЕФОНУЙТЕ НАМ ПРЯМО ЗАРАЗ!

+38 067 157 25 28

  

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

АКТ ПРИЙМАННЯ-ПЕРЕДАЧІ КВАРТИРИ ВІД ЗАБУДОВНИКА

ДЕФЕКТНИЙ ЗВІТ ПРИ ПРИЙМАННІ КВАРТИРИ У ЗАБУДОВНИКА

 

 

«АЛС ІНЖИНІРИНГ» - КОМАНДА ЕКСПЕРТІВ У СФЕРІ ІНСПЕКТУВАННЯ ТА НЕЗАЛЕЖНОГО АУДИТУ НА БУДІВЕЛЬНОМУ РИНКУ УКРАЇНИ В МІСТАХ: КИЇВ, ЛЬВІВ, ДНІПРО.

НАШІ ЦІЛІ: - ВИВЕСТИ НА НОВИЙ ЄВРОПЕЙСЬКИЙ РІВЕНЬ ЯКІСТЬ БУДІВНИЦТВА СТОЛИЧНОГО І ЗАМІСЬКОГО ЖИТЛА В НАШІЙ КРАЇНІ!

КИЇВ:

(067) 157 25 28

 

ДНІПРО:

(067) 328 33 20

 

ЛЬВІВ:

(099) 436 35 56

 

ВСІ КОНТАКТИ

Please publish modules in offcanvas position.